6 gode grunde til at dine børn bliver vilde med en stjernehimmel projektor på børneværelset

Står I foran en børnefødselsdag, påske eller jul, hvor der plejes at gives gaver, og ønsker du at give dit barn eller børn en gave, som både er magisk og samtidig lærerig, skal du kigge nærmere på en stjerneprojektor, der projekterer stjerner op på væggen og i loftet. Den kommer med mange forskellige farver, former og sågar musik og skaber en eventyrlig stemning i børneværelset. Vi ser her på 6 gode grunde til, at dine børn bliver vilde med en stjernehimmel projektor på børneværelset. Vi ser på Star Wars, natlampe, børnefødselsdage, beroligelse, diskotek og stjernestøv. 

1. Når Star Wars er sej 

Har dine børn set Star Wars med Luke Skywalker, Han Solo, Darth Vader, prinsess Leia og alle de skøre og mærkelige galaksedyr, er det oplagt at følge op på denne stjerne interesse med en stjernehimmel projektor. Den projekterer stjerner op på væg og loft i farverne hvid, grøn, rød og gul og er magisk at se på, samtidig med, at man kan blive klogere på stjerner via denne projektor.

Tal med dine børn om stjerner, galakser, muligheder for liv andre steder i universet, uendelighed, rumvæsener, ufoer, sorte huller og rumskibe, alt der vækker deres nysgerrighed og interesse for rummet og stjerner. Det kan synes meget vildt, selv for børn at snakke om noget, der er så langt væk og også skjult for øjet, men det er også noget, der vækker fantasien og eventyrlysten, ligesom Star Wars filmene gør.

Hvilken dreng vil ikke gerne være Luke Skywalker eller Han Solo? Og hvilken pige vil ikke gerne være Princess Leia eller de andre kvinder, der optræder i de nyere Star Wars film? Det kan de alt sammen drømme sig hen til, når de er i børneværelset med stjernehimmel projektoren kørende og måske Star Wars musik på BlueTooth funktionen. De kan styre det hele via den medfølgende fjernbetjening, (husk at købe batterier hertil separat). 

2. Natlampe

Har dine børn det også lidt svært med at skulle op om natten, hvor det er helt mørkt? Så kan det være, at de synes, at det er så uhyggeligt, at de kalder på deres mor og far, og det kan forstyrre mangen en god nattesøvn for alle parter, hvis det bliver et større projekt med at skulle på toilettet.

Her kan stjernehimmel projektoren også fungere som en natlampe, som lyser op i løbet af natten med et blidt skær, men nok til at kunne se en hånd frem for sig. Det vil helt sikkert hjælpe barnet til at føle, at det ikke er nær så uhyggeligt at skulle være oppe i mørket alene, men snarere skabe en hyggelig stemning med den svage belysning. 

3. Børnefødselsdage i magisk stjernetegn

Når der skal holdes børnefødselsdage er det oplagt at tænde for stjernehimmel projektoren og lade børnene sanse og se de magiske stjerner på væggen og i loftet i børneværelset. Det kan være, at de bliver helt stille og bare kigger op på de mange stjerner og måske har de aldrig set noget lignende. Det kan også være, at de begynder at danse, lege kreativt eller tegne, og her kan forældrene også sætte en aktivitet igang under stjernerne, hvor børnene for eksempel skal tegne stjerner, galakser, rumskibe, sorte huller, universet eller andre ting, som de har fantasi til og drømmer om.

Det kan være en meget kreativ leg, hvor stjernehimmel projektoren sætter tanker og følelser i gang hos børnene, som de kan bruge til at være kreative ud fra. Det er sikkert spændende for forældrene, hvad der kommer frem på tegningerne, og ofte er det motiver, som man bliver overrasket over. Nå, ser du et solsystem på denne måde? 

4. Beroligelse ved puttetid

Når barnet skal sove, kan det være glad for at få læst en godnathistorie. Er det dog inde i en periode, hvor det har svært ved at sove eller falde til ro, kan stjernehimmel projektoren, med sin BlueTooth funktion og musikafspiller være med til at berolige barnet og lade det falde helt ned, så nervesystemet kan få ro og dermed have lettere ved at falde i søvn. Det vil være noget, som I kan indføre som et lille putte, soveritual, hvor barnet selv tænder for projektoren, og forælderen indstiller den via timer funktionen til at slukke efter en time.

Dermed kan alle sove trygt, velvidende, at projektoren ikke bare står og kører hele natten, efter at barnet er faldet til ro. Det kan også skabe grobund for en stille og rolig hyggesnak ved putningen, hvor barnet spørger til sin nysgerrighed omkring stjerner, planeter, verdensrummet, solsystemet og så videre. Det kan også være, at det kan skabe en helt anden type af tankerækker, bare fordi det er beroligende stemning, som stjernehimlen skaber. 

5. Børnediskotek

Er dine børn lidt større og i begyndelsen af teenageårene, vil de helt sikkert elske, at forældrene laver et børnediskotek med stjernehimmel projektoren. Her kan man skabe et rum med denne projektors stjerner, former og farver samt diskomusik, og lade børnene danse under stjernerne. De vil også elske, at der bliver sat diskokugler op i loftet, at der bliver sat papstjerner op, glitter og glimmer på bordene og i det hele taget, at man laver et stjerne tema.

De kan også møde op i sølv og glitter, disko tøj og palietter. Det er kun fantasien, der sætter grænserne, fordi stjernehimmel projektoren skaber rum for, at man bare nyder stemningen, og også måske bare har lyst til at tage en slapper efter dansen og sidde og kigge op på loftet på de mange magiske stjerner. Og hvem ved, måske bliver der også skabt en romantisk stemning, så ham eller hende, man har haft et godt øje til henne i skolen, bliver helt blød i knæene over stemningen og byder op til dans? 

6. Stjerne til stjerne 

Har du et eller flere børn, der drømmer om en karriere indenfor dans, sang, teater eller performance og drømmer om at blive en ægte stjerne? Ja, så kan en stjernehimmel projektor skabe baggrundstæppet for, at dine børn laver teater, optræder eller synger til stjernehimmel projektorens stjerner. Det kan skabe en teaterlignende stemning i rummet, hvor kreativiteten får frit spil, og dit barn skaber sit eget stjerneunivers som vordende stjerne på de bonede gulve. I kan supplere det med at gå i teateret og se forestillinger, som børnene bagefter sætter op derhjemme i stjernehimlens skær og inviterer forældre, søskende og venner til at se forestillingen.

Der kan serveres popcorn og slik og sodavand dertil. Det er ikke blot eventyrligt, det er også konstruktivt og støttende fra forældrenes side, for hvem ved, måske bliver dit barn eller dine børn de næste store skuespillere, skuespillerinder, sangere eller performance artister. Det ville være skønt at kunne sige efterfølgende, at det var stjernehimmel projektoren, der startede det hele hjemme i stuen eller barneværelset, og var med til at give kick starten til et livslangt eventyr. 

Menu
Top